Hoppa till innehållet

Sweden

Denmark

 

Din varukorg är tom

Växel: 08-630 85 00
Order: 08-630 85 10
info@nordicbiolabs.se

ISO_9001_ISO_14001_COL

Pipettkalibrering

Kalibrering, service, underhåll och utbildning

Pipetter är precisionsinstrument som behöver underhållas och kalibreras regelbundet. Förutom pipetter och spetsar erbjuder vi via Biohit en rad relaterade kalibrerings-, underhålls- och reparationstjänster för att bibehålla kvaliteten i ditt pipetterande och förlänga livslängden på dina pipetter.


Därför behöver dina pipetter kalibrering och underhåll:

Försäkra att din data är tillförlitlig genom regelbunden kalibrering och förebyggande underhållsschema för dina pipetter.

Exaktheten och precisionen av pipetterna optimeras, fullständigheten av din data försäkras, och kontaminationsrisken minimeras med regelbunden professionell rengöring.
GLP (Good Laboratory Practice) säger att precisionsverktyg som pipetter måste underhållas och kalibreras vid regelbundna intervall av en ”competent body” (behörigt organ).

Så fungerar service och kalibrering av pipetter på Nordic Biolabs

Service och kalibrering av pipetter sker hos Pipette DoctorTM i Finland i ackrediterat kalibreringslaboratorium. Vi skickar pipetter varje fredag och beräknad åtgärdstid är drygt en vecka. I Stockholm, Uppsala och Skåne hämtas och lämnas pipetterna hos kund. För övriga Sverige, kontakta oss.

Pipetter som skickas för service ska rengöras och dekontamineras av kunden (avtorkas med 70% etanol) innan de hämtas/skickas och ett påskrivet dekontamineringsintyg ska medfölja (se dekontamineringsintyg).

I multikanalspipetter testas samtliga kanaler. Servicerapport och kalibreringscertifikat medföljer pipetten vid återlämnandet. Kalibrering utförs med tillverkarens specificerade spetsar. I de fall andra spetsar önskas ska dessa medfölja pipetten när den hämtas från kund.

Vid service där reservdelar behöver bytas kontaktas kunden för kostnadsförslag innan byte sker om kostnaden överstiger 350:-/pipett. Service och reservdelar som understiger 350:- /pipett genomförs och byts utan förfrågan och faktureras tillsammans med vald kalibrering. Meddela oss om ni har andra önskemål.

Underhåll och kalibrering erbjuds i olika nivåer och prisklasser (läs mer under Teknisk Service och se broschyr). Det vanligaste valet är ”Underhåll & kalibrering (10.2)” vilket betyder att pipetten rengörs och fettas in före kalibrering. Kalibreringen utförs med 10 mätningar vid min- och maxvolym för bättre kvalitet och noggrannhet.

För ytterligare information, tveka inte att kontakta oss!

Produkten har lagts i kundvagnen