Nytt samarbete ger viktiga kundfördelar

För kunderna innebär ett nytt samarbete mellan Nordic Biolabs och det amerikanska företaget NuAire viktiga kundfördelar. – Vi har sedan ett år tillbaka tillgång till NuAires hela sortiment av bland annat lågtemperaturfrysar, CO2-inkubatorer, LAF-bänkar, säkerhetsbänkar, centrifuger, isolatorer (ISO-klass 5) och ”Animal transfer stations”, berättar Nordic Biolabs vd Thomas Busch.

Thomas ser utvecklingen och samarbetet med NuAire som en stor framgång. NU-5710E 200px.jpg

– Att introducera NuAire produkter på den svenska och danska marknaden har gått över all förväntan. Under 2018 har NuAire seglat upp som en av de stora levrantörerna till Nordic Biolabs.

Lyhörda produktspecialister
– Framgången har vi också våra duktiga produktspecialister att tacka för.
De är ständigt ute hos våra kunder och förstår de höga krav som kunderna
ställer på sin utrustning. Det är produkter som ska
skydda och utrustning för förvaring av dyrbara prover, som är grunden för kundernas forskning eller produktion. Nordic Biolabs har byggt upp en serviceorganisation med två tekniker och en koordinator för att kunna installera och utföra underhållsservice på NuAires produkter.

Hög kundanpassning
NuAire är ett familjeägt bolag med hög innovationsnivå. Lyhörda för kundernas behov och med stor förmåga att kunna kundanpassa sina produkter.

– NuAire tvekar inte att skräddarsy produkter efter kundernas behov. Det är därför en leverantör som passar Nordic Biolabs som ”handen i handsken”, säger Thomas Busch. Många gånger får vi förfrågningar med specifika krav på den utrustning som vår kund vill köpa. NuAires sortiment fyller samtidigt ett antal ”luckor” i Nordic Biolabs sortiment.

– Produkter från NuAire blir ett naturligt komplement till de leverantörer och den produktportfölj som vi redan har etablerat inom en rad applikationsområden, säger Thomas Busch.

Berikar sortimentet
– Ett exempel är för cellodlare där vi under lång tid har tillhandahållit cellodlingsmedia, FBS och supplement från Hyclone, cellodlingsplast från TPP och Sartorius hela pipettprogram. Nu kan vi även erbjuda LAF-bänkar, centrifuger och CO2-inkubatorer från NuAire. – Till kunder som arbetar med Biobanking, och där våra 2d-märkta rör från Micronic givit oss en marknadsledande position, kan vi nu erbjuda lågtemperaturfrysar i vilka vi kan optimera inredningen och maximera antalet prover i dessa.

Produkter för renrum
Även för pharma- och biotechindustrin, där Nordic Biolabs erbjuder ett brett produktsortiment för renrum, innebär ett utökat produktutbud nya kundfördelar.

– Till renrum har vi bland annat nedfalls- och tryckplattor från PMM, biologiska och kemiska indikatorer från Crosstex, renrumshandskar från Shield Scientific och produkter för CIP (Clean In Place)och SIP (Sterile In Place) från Veltek. Dessa kompletteras nu med NuAires isolatorer, ”Animal transfer stations” samt skräddarsydda säkerhets- och LAF-bänkar anpassade till kundernas produktionsmiljö.